Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Friday, May 15, 2009

Cikgu?

Salam...


Selamat Hari Guru buat para pendidik yang telah banyak mengerah keringat mengajar saya yang sangat degil ini. On top of the list, of course, is my mum and dad.

Jasa kalian tidak terbalas, mudah-mudahan sentiasa dalam rahmat Allah hendaknya.

(am I attempting to make a non-formal PMR letter? apekah~)

And of course this dedication goes to the best english debate teachers the world has yet to acknowledge - Madam Khairul Husna and Madam Zuraidah. You guys are such a sport!

HAPPY TEACHER'S DAY! ^__^

I have two weeks to cross out before the D-day of the finals appear. Uhuhuh

And yes, I am feeling a wee bit stressed out. Read: PEER PRESSURE.

It has nothing to do with the competitive edge. Seriously. I could cope with that one.

But what bores me much is the none other 'ko-ni-takde-keje-laen-mengumpat-ke' chitchats of those - say, uncivilized homosapiens?

Takde keje lain ke haa?

InsyaAllah this coming summer, 5 pairs of my batch will get hitched. And yes, I meant FIVE pairs of MY batch.

Alhamdulillah, I feel so thankful for them. Who does not?

However, it hurts so much when people bombard you with questions such as "ko nie da tunang takmo kawen ke?" "tahan ke tunang lame-lame?" "siannye, da tunang tapi org laen kawen dulu"

.......HELLO!!!!!

(entry dalam bahasa melayu tanda malas nak mengedit dan sangat marah)

Tolonglah faham. Ibubapa lain-lain. Pendapat lain-lain. Situasi pun lain-lain. Bukannye taknak, tapi belum dapat greenlight untuk nikah tahun ini, takkan nak kami bernikah kat Siam kot? Takdak ibubapa semua, hadoiii...

Kadang-kadang rasa terkilan pun ada juga. Bukannya depa paham apa yang terjadi. Huhu. Mungkin sebab kami nak sangat, sebab itu Allah suruh sabar lagi. Mungkin ada hikmah yang sangat besar di sebalik dugaan sepanjang tempoh pertunangan ini, insyaAllah.

Hanya pada Allah tempat mengadu, tempat meluahkan perasaan. Dia Maha Tahu.


Dua-tiga hari lately saya kurang sihat. Tunang buatkan seperiuk bubur ayam (rasenye baru 2nd time die buat bubur) dengan penuh kasih sayang. Alhamdulillah ;)

(tp dlm gmbr xnmpk sgtla plak aymnye..)

Sama-sama kita sabar ye awk!! Sabar itu indah, sesungguhnya Allah bersama dengan orang yang sabar. Bersangka baik dengan Allah pasti tak mengecewakan!

Ameeenn... ;)

11 comments:

mimil said...
This comment has been removed by the author.
Jamil said...

My identification skills are going out the window - I honestly thought that it was a bowl of freshly beat egg whites with slices of mango thrown in for good measure. Talk about a complete misdiagnosis.

But I'm sure that it must have been delicious. Lucky girl ;)

p.s. never mind the put-downers. You and your fiancee know better, your parents know better and Allah knows best

sarahss said...

Ahaha. Well I wouldn't blame you for the misdiagnosis sir :P.

And thank you very much for those last words. It does mean a lot ;)

SoFie NuR said...

sabar yer...masa sarah akan tiba jugak nanti..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...saya yg takde pe2 lg ni pun rase cam "alaa..nak kawen jugakkk" hehe...

all the best for the coming exams...chaiyokkk!!
Cheers~~

Jamil said...

I've had a closer look and yes, I can now confidently say that it is porridge.....



....laced with slices of mango thrown in for good measure (what are those little yellow things anyway?)

sarahss said...

sofie

trimekaseh!! alhamdulillah ade org yg memahami mcm piah..huhu biasela umur2 "gatai" mcm nie kekeke

jaga kesihatan baik-baik ye ;)

jamil

*giggle*giggle*giggle* those 'slices of mango' are actually slices of carrots-lah hehe ;)

...that, plus the yellow spots of corn.

Shafiq Shahruddin said...

yes aku berjaya teka dgn betul.

btw whos the 5?

sarahss said...

some students from my batch. 4 pasang both psgn kat sini, another one bakal isteri/tunang di Malaysia. rasenye takde yang ko knal kot.

ps: ko balik kan? bolehla aku tempah hobnobs kan?

*mate tebeliak*

kak Nadiya said...

nyumnyum..sedapnye bubur..haha..asal mase akk sakit abg paan msak bubur instant je~tsk..be thankful ur fiancée reti masak..:P

but the thought that counts kan~

ouh..well..i'm in the similar position as u..and people keep on asking..and asking..smpai rase..cepat la jadi supaye tak kne ask lagii! haha..:P

but i'm agree with sarah..maybe kite nak sangat smpai Allah soh kite tunggu lebih sket..doa lebih sket..saba banyak sket ;)
He knows the best~

jom doa same2 jom..;)

sarahss said...

kak nadd!!

haah tula betul2..agaknya sebab kita nie gatai sangat nak menikah, tu yang Allah suruh sabaq byk sikit tuh!! hehe..takpe2 kite ganbatte sabar n doa byk2 ye akakk!! xlame pon lagie insyaAllah hehee ;) ;)

蚵仔麵線Jeff said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社