Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Wednesday, April 09, 2008

Mixed emotions...

Assalamualaikum...

The first event of me being the Ketua Puteri is just around the corner. Norms have it that I should be feeling all nervous and anxious by now. However, the feelings haven't yet creeped in.

Lebih kurang pukul 8 pagi tadi, saya menerima sms daripada mak. Panjang smsnya, memakan 4 sms. Panjang sms mak, membawa seribu satu mesej, yang meninggalkan kesan dalam di hati..

"...frankly speaking, bukan senang mama n abah nak melepaskan akak. Kami dah biasa bagi n ikut kemahuan anak-anak. Akak n adik-adik pun tak pernah susah n akak pun tahu bagaimana abah sayangkan akak.."

Waaaa!! Hati anak mana yang tak terharu dan menangis andai mendapat mesej sebegitu..huhu.


Mama, Abah, selagi jantung ini masih berdegup, akak akan ikut cakap mama abah.

Mama, abah, (walaupun akak tahu mama abah tak bace blog nie) janganla risau..insyaAllah akak akan pandai jage diri nanti. Kalaupun dah jadi milik orang, abah n mama akan sentiasa dekat di hati..takkan ke mana punya akak :)

Baru saya tahu, betapa sukarnya bagi ibu bapa saya melepaskan permata sulung mereka kepada orang lain. T_T

Hiba hati saya tatkala pagi, rupanya berulang tatkala tengahari. Sesuatu terjadi, juga meninggalkan kesan yang dalam di lubuk hati. Kejadian yang mana tak siapa pun bersalah, atau patut disalahkan..tapi hiba tetap datang, dek mainan perasaan.

Kata cikgu psychology, "every person has his own dark side, which inevitably will sometimes backstab yourself from within".

If I had a most prevalent dark side, it would be jealousy.

Saya memang kuat cemburu. Sangaattt kuat. Cuba ditepis perasaan itu, tapi memang sukar. Lalu dipendam, menjadi nanah yang memakan diri sendiri...
Sye tidak pernah pun terniat untuk marah, apatah lagi salah anggap, tapi perasaan itu tetap datang. Sye juge insan biasa yang punya perasaan sendiri. Nak buat macamane..? ;(

Dan sememangnya seandainya perasaan itu tidak dapat dikawal, sayalah yang bersalah. Bersalah kerana membiarkan diri bergejolak dengan emosi seribu satu macam. Tatkala itu, tahulah saya, segalanya ujian dari Allah untuk menguji kekuatan iman hambaNya. Lalu tangan ini pun cepat-cepat menadah...

Ya Rabbi, kurniakanlah hambaMu ini kesabaran yang tinggi...

15 comments:

ctsarah said...

waaa.. sarah
sedangkan kita sahabat karib sarah nii dah nangis-nangis bila dapat berita, inikan pulak abah dan mama sarah sendiri

susahnya nak lepaskan sarah =(

ooo.. insiden ape yang berlaku nii?
sabarye..Ketua Puteri

Pohonlah kepada Pemilik hati dan perasaan

jangan sedey2.. bughuk~ hehe

sarahss said...

:) nanti mak ngn ayah awk pun akan rase sdeh jugak bile tibe giliran awk..

n kite pun akan rase sdeh juge..huhu

insiden ape? xde papepun. biaselah, darah mude, kdg2 cepat rase mnde2 yg tak patut dirase, hehe :P

insyaAllah.. :)

Akinogal said...

See Please Here

ctsarah said...

sape atas ni
spam bot??

Jamil said...

I can just only imagine

Pjoyz xXx said...

"Mama, abah, (walaupun akak tahu mama abah tak bace blog nie) janganla risau..insyaAllah akak akan pandai jage diri nanti. Kalaupun dah jadi milik orang, abah n mama akan sentiasa dekat di hati..takkan ke mana punya akak :)"

Bunyi ayat ni macam ko nak kawin jek? ye ke?

sarahss said...

ctsarah

haah itu spamm..jgn tkan!!bhye

jamil

i can just only wait :P

pjoyz

^_^ kte tgu n lihat k :)

pycnogenol said...

Tahniah akak, tapi belajar mesti belajar juga, ya!!

Dalam apa saja yang kita lakukan, biarlah segala nya selesai dan sempurna.

Pycno doakan bahagia dan selamat semua nya. Amin. ;)

djambu puadovich said...

err...rasanya mcm salah ruangan tp ada soalan nk tny....
cik sarah dulu round2 barcelona gi mane ek? ape je ada kat sana?

sarahss said...

pycno

hehe pycno..haah belajar kena juga!!hehe..betul2 :)
terima kasih atas doa itu..insyaAllah semuanya selamat..ameeenn...

djambu

ngehngeh. haah mcm silap topik :P tp xpe2.
erm ktrg naik tourist bus..memang die bawak pegi satu barcelona..and boleh stop2 kat tourist spots die. ade macam2!!!seryes!!tapi kalu guys mostly suke stadium barcelona fc kot.. de catalunya best utk shopping..maremagnum kat coast..ade bykkk museum..masjid pun ade.
bercdg nk ke sane ke?sile2 :)

zarifah said...

dear sarah,
memang betul tu...Kata cikgu psychology, "every person has his own dark side, which inevitably will sometimes backstab yourself from within". apa pun, yang pasti diri kita sahaja yg tau semuanya kan...?? congrats and good luck! kami semua sentiasa doakan sarah!

sarahss said...

makcikk

mcm ade experience je..hehe :P insyaAllah..terima kasihh!! :) :)

BalQis said...

sarah...
lama tak comment sini, huhu...
bila baca ur blog, baru tau what u feel inside, i mean u know, like everything....

haha, tak tau pun yang u really, really nak get married, that's good, well but your parents know you better, i guess....

anyway, whatever u do or whatever u feel, just wanna let u know that i'll always support u, not that i really care but, well u know, we're friends, and that's all to it... =)

anyway ur rumates baca ke blog u ni? huhu... who cares, rite?

okaylah, slamat study, i know that u're trying really hard, ganbatte ne~

p/s : i think u blog better in English rather than in Malay... believe me!

sarahss said...

balqisssss

haha long time no see

seeeriously u think so? huhu thanks for the sincere comment...i did, actually, kinda feel that i blog better in english :P

my roomies aren't really into blog-reading; kalau ade pun sakeenah, itu pun seldom je..

hehe..well there comes a point when you reeally feel that you want and HAVE to get hitched, but of course, He knows better, and of course, parents come first..and that's when patience, iman and doa blenders as the biggest shield against nafsu..

Am striving hard; and i know you are too.

Ganbatte!!!!! huhuhu

蚵仔麵線Jeff said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社